Referenssit

Compile kirittää Stockmannin digikiihdytystä

Digitaaliset palvelut ovat vahvasti mukana perinteikkään tavaratalokonserni Stockmannin nykypäivässä. Digikiihdytys-hankkeen tavoitteena on kasvattaa verkkokauppaa ja kehittää monikanavaisuutta, ostoskokemusta ja asiakaspalvelua. Stockmannin digitaalisen asiakaskokemuksen kehittämisen tukena on myös Compile.

“Pyrimme toimimaan myös pienten ja ketterien toimijoiden kanssa ja löytämään täsmäosaamista erilaisiin tarpeisiin. Toimittajien valinnassa painotamme erityisesti jatkuvuutta ja osaamista ja siksi suosimme myös pieniä, paikallisia toimijoita, vaikka isosta osaa perusjärjestelmien kehittämis- ja ylläpitotoiminnoista vastaakin iso ulkomainen toimija. Suomessa on hyvää osaamista, joten miksi emme hyödyntäisi sitä”, sanoo Stockmannin Head of Demand Janne Kilponen. ”Ydintoimintaamme on ostaa ja myydä tuotteita sekä tuottaa ensiluokkaista asiakaskokemusta eikä tehdä ohjelmistokehitystä. Vaikka in-house-tiimissämmekin on useita kymmeniä ammattilaisia, emme edes kuvittele tekevämme kaikkea itse.”

“Compilelta olemme saaneet juuri sitä osaamista mitä olemme tarvinneet. Ennen kaikkea olemme saaneet sopivia ihmisiä: meillä ollaan tarkkoja siitä, että kaikki sopivat porukkaan. Meillä on monikulttuurinen monitoimittajaympäristö, jossa työskentelee useita kymmeniä konsultteja. Tämä edellyttää oikeaa suhtautumista: kaikkien pitää pystyä pelaamaan yhdessä”, toteaa Kilponen. ”Tekninen ympäristö on myös erittäin haastava: meillä on ekosysteemi, jossa uusi ja vanha kohtaavat. Kaikki palat liittyvät toisiinsa ja jokainen nurkka on tärkeä. Compilen asiantuntijoilla on tässä oma merkittävä osansa, ja tietyillä sovellusalueilla jopa kriittinen merkitys.”

“Yhteistyö Compilen kanssa on sujunut mainiosti ja hyvässä hengessä”, kiittää Kilponen. “Meille on löytynyt hyvin sopivia kehittäjiä, joihin olemme olleet erittäin tyytyväisiä. Aktiivisen yhteistyön myötä olemme myös tunnistaneet uusia tarpeita, joiden myötä konsulteille on annettu laajempia kokonaisuuksia ja lisää vastuuta esimerkiksi koordinoinnista, mikä on aika harvinaista. Haluamme itsekin olla avoimia ja kehittää yhdessä asioita eteenpäin: millaista osaamista tarvitaan ja mihin ollaan menossa. Compilen joustavuus ja skaalautuvuus auttaa meitä saavuttamaan digikiihdytys-tavoitteemme.”

Sulje